Bitna pobjeda Arsenala

Foster 'častio' Topnike: Arsenal s igračem više strepio u Watfordu

Edmir Škorić
Teme:

U posljednjem susretu 34. kola engleske Premier lige Arsenal je slavio u Watfordu s minimalnih 1:0.

Svi su se u Arsenalu, i s potpunim pravom, plašili gostovanja u Watfordu, koji je rasterećen i koji je znao da pomrsi račune velikanima ove sezone. Ovaj tim je i večeras pokazao dobro izdanje, no s igračem manje skoro 80 minuta nisu mogli da izbjegnu poraz portiv Arsenala.

Za goste iz Londona ovo je bila izuzetno bitna pobjeda i njome su se vratili u Top 4, s tim da imaju utakmicu manje od petoplasiranog Chelseaja koji također ima 66 bodova.

Arsenal je poveo u 10. minuti. Golman domaćih Foster je bio neoprezan, Aubameyang ga je pratio i zabio pogodak, a samo minutu kasnije Deeney je dobio direktan crveni karton jer je udario u lice Torreiru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je meč do kraja obilovao šansama na obje strane, mreže su mirovale. Najbolju za goste imao je Mkhitaryan u 57. minuti, kada je ostao sam pred golom, ali je Foster odbranio njegov pokušaj.

U 62. minuti Adam Masina projektilom drma prečku Arsenalovog gola. Imao je i Gray šansu 81. minuti, domaćin je svim silama želio da izjednači, ali se Arsenal odbranio i došao do bitne pobjede.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.