Protivnik mu Amerikanac

Damir Hadžović dogovorio još jednu UFC borbu"

Midhat Šljivak

Bh. borac Damir Hadžović dogovorio je još jednu UFC borbu.

Bosanski bombarder će u oktagon 1. juna na UFC Fight Nigt 152 eventu u Štokholmu, a protivnik će mu biti Amerikanac Christos Giagos (16-7).

Biće to šansa za 32-godišnjeg Hadžovića da nastavi seriju pobjeda u UFC-u. U februaru je sjajnom borbom demolirao Marca Pola Reyesa i došao je do 13. pobjede u karijeri (13-4, 3-2 UFC) i protiv Giagosa bi trebao biti favorit.

Giagosu je ovo drugi boravak u UFC-u. Dobio je otkaz 2015. godine nakon tri borbe, a vratio se u oktagon tri godine kasnije. Izgubio je u septembru od Charlesa Olviere, ali je u decembru uspio da savlada Mizuta Hirotu odlukom sudija.

Hadžović je svakako favorit u ovom duelu. To će mu biti šesti nastup u najelitnijoj svjetskoj promociji, gdje je na omjeru od tri pobjede i dva poraza.

Event u Štokhomu predvodi borba u poluteškoj kategoriji između Alexandera Gustafssona i Anthonyja Smitha, a biće to još nekoliko zaista sjajnih borbi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.