Damir Hadžović ugovorio novu UFC borbu

Meksikanac Reyes naredni protivnik

Damir Hadžović ugovorio novu UFC borbu

Midhat Šljivak

Bh. borac Damir Hadžović (32) dogovorio je novu UFC borbu.

Bosanski bombarder će naredni nastup u elitnoj MMA organizaciji imati već 23. februara na Fight Nightu u Pragu, a tamo ga čeka duel protiv Marca Pola Reyesa.

Hadžoviću (12-4) će ovo biti peti UFC nastup. Trenutno je u ovoj organizaciji na omjeru od 2-2, a u meč ulazi nakon velike pobjede protiv favorizovanog Nijemca Nicka Heina u ljeto prošle godine.

Marco Polo Reyes (8-4) u UFC-u ima omjer od 4-1. Radi se o 34-godišnjem Meksikancu koji je veoma agresivan, a često je od UFC-a dobijao dodatne bonuse za ono što je pokazivao u oktagonu.

Bh. borac je pred velikim izazovom. Ova borba bi mu mogla donijeti mnogo, a protivnik je zaista idealan za našeg borca.

UFC Prag donosi zaista odlične borbe, a glavni događaj večeri je borba između Thiaga Santosa i Jana Blachowicza.

Darko Stošić otkazao nastup

Srbijanski MMA borac Darko Stošić otkazao je borbu protiv Magomeda Ankaleva na UFC eventu u Pragu.

Stošić je tačno mjesec dana prije meča u Pragu, gdje je trebao imati svoju drugu UFC borbu, otkrio kako je tokom treninga doživio tešku povredu i da se ne može boriti.

Povreda je bila suviše teška. Na jednom od treninga pukao mu je grudni mišić, povreda se nije mogla sanirati, iako je Stošić imao namjeru da nastupi.

Na kraju je ipak odlučio da ne rizikuje. Meč protiv Ankalaeva je otkazan i srbijanski poluteškaš će čekati novu šansu da se dokaže u UFC-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi