Bavarcima trebaju pojačanja

Hoeness o Bayernovoj nedosanjanom snu: "Odmah bih ga doveo, ali nemamo novca"

Admin Čaušević

Bayernu će trebati niz pojačanja kako bi ponovo postao konkurentan na međunarodnoj sceni pokazao je to i dvomeč u osmini finala Lige prvaka protiv Liverpoola kad su Redsi bili puno bolji rival. 

Svjestan je toga i jedan od klupskih čelnika, Uli Hoeness, koji bi u klub rado doveo Kyliana Mbappea ali je rekao da Bavarci nemaju novca za njegovo angažovanje.

"Da je do mene odmah bi ga doveo. Radi se o zaista odličnom napadaču, ali nemamo novca da ga sebi možemo dopustiti", rekao je Hoeness.

Istakao je da se Bayern ne može finansijski takmičiti s pojedinim klubovima koji tokom svakog ljeta troše ogromne cifre.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Za Bayern je nemoguće da se ekonomski takmčiti sa klubovima kalibra PSG-a, Real Madrida ili onih iz Premiershipa".

Inače, Bayern je već potrošio 80 miliona eura. Za taj novac doveden je lijevi bek Atletico Marida Lucas Hernandez.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.