Kylian Mbappe izbačen iz ekipe!
PSG je u očiglednom padu forme. Na korak su da osiguraju titulu prvaka, a to im već dva kola zaredom nikako ne uspijeva. Vidjećemo šta će se desiti večeras (Foto: EPA)

Neće igrati protiv Nantesa

Kylian Mbappe izbačen iz ekipe!

Midhat Šljivak

Zvijezda PSG-a Kylian Mbappe izbačen je iz ekipe za večerašnji meč protiv Nantesa.

Trener prvaka Francuske Thomas Tuchel odlučio je da Mbappea izostavi iz tima za večerašnji meč, a razlog su komentari koje je dao nakon blamaže u Lilleu, gdje je PSG poražen sa 5:1.

"Igrali smo kao početnici. Možemo da izgubimo, dešava se, ali ne na ovaj način. Moramo brzo ovo da ispravimo. U srijedu imamo utakmicu protiv Nantesa, ne smije nam se ovo više dešavati, moramo da pobijedimo", rekao je Mbappe.

Ove riječi su na kraju skupo koštale Mbappea. Tuchel je odlučio da ga eliminiše iz ekipe za ovaj meč i njega protiv Nantesa večeras nećemo gledati.

Mbappe će biti kažnjen i zbog komentarisanja suđenja?

Parižani su nakon utakmice protiv Lillea bili posebno ljuti na glavnog arbitra Benoita Bastiena, koji je u Lilleu isključio Bernata i poništio dva gola Mbappeu.

Zanimljivo je da je Bastien sudio duel PSG-a i Guingampa ranije ove sezone u kojem su se "Sveci" oprostili od Liga kupa.

Nakon sinoćnje utakmice sudiju Bastiena je pogotovo kritikovao mladi Mbappe, a kako su njegove izjave uhvaćene TV kamerama postoji mogućnost da će biti kažnjen od strane Fudbalske federacije Francuske.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ovaj isti sudija nam je uzeo Liga kup, uzima nam igrače, uzima nam sve", govorio je ljutiti Kylian Mbappe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi