Bivši igrač Bavaraca se oglasio

Ballack: S Mourinhom bi u Bayern došao glamur

Portugalac Jose Mourinho i dalje traga za novim angažmanom nakon što je krajem prošle godine dobio otkaz u Manchester Unitedu.

Iako postoji mnoštvo klubova s kojima se 'Posebni' dovodi u vezu, navodno je najozbiljnija priča ona za Bayern, gdje bi, prema pisanju njemačkih medija, naljeto trebao naslijediti Niku Kovača.

O mogućnosti preuzimanja Bayerna nedavno se izjasnio i sam Mourinho, ne skrivajući da je zainteresovan za posao u takvom klubu, a u slučaju da dođe, navodno bi dobio rekordni iznos u historiji Bavaraca za dovođenje novih igrača. I to sve kako bi njemački prvak bio strah i trepet za ostatak konkurencije.

Da bi dovođenje Mourinha bilo 'ljekovito' za Bayern mišljenja je i nekadašnji fudbaler ovog kluba Michael Ballack.

"Eventualni dolazak Mourinha bi u nekom trenutku donio glamur u klub i u Bundesligu. Tako je bilo i sa Guardiolom. Njegov dolazak je doprinio da liga napreduje čak iako nije osvojio Ligu prvaka s Bayernom", izjavio je Ballack, pa nastavio:

"Poštovanje prema klubovima mnogo raste kada su treneri Guardiola ili Mourinho. Recimo, sa Mourinhom bi došle najbolje zvijezde, a Bayernu bi prijalo da ima velike igrače u timu. Bundesliga nema iste svjetske zvijezde kao i Premier liga", zaključio je nekada sjajni fudbaler.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ballack je, podsjetimo, imao priliku sarađivati s Mourinhom u vremenu kada je nastupao za Chelsea i vrlo je dobro upoznat s njegovim kvalitetama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.