Lionel Messi je u Barceloni nadmašio sve moguće rekorde i jedan je od najboljih koji se pojavio na zelenom terenu (Foto: EPA)

Zanimljiv intervju

Kako su Argentinci predstavili Messija 2000. godine?

Midhat Šljivak

Lionel Messi je bez dileme jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Čudesni Argentinac je kompletnu karijeru proveo u Barcelonu, izuzev onih ranih početaka kada je nosio dres Newell's Old Boysa.

Međutim, svi bitni trenuci vezani su za Barcelonu, iako je Lionel najavio mogućnost povratka u Newell's, gdje želi odigrati barem jednu sezonu.

Kao igrač Newell'sa Messi je po prvi put predstavljen argentinskoj javnosti. Imao je tada 13 godina, sanjao je velike snove kao i svi drugi dječaci i sigurno da niko nije slutio da će od njega postati jedan od najboljih fudbalera ikad.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pogledajte kako je izgledao prvi intervju sa Lionelom Messijem u kojem je otkrio nekoliko zanimljivih stvari, pa je tako imao želju da postane profesor fizičkog i spomenuo je rukomet kao drugi omiljeni sport.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.