Mbappe: Ronalo ili Messi? Izbacio bih sebe

Nije se mogao odlučiti

Mbappe: Ronalo ili Messi? Izbacio bih sebe

A. Čaušević

Kylian Mbappe će jednog dana sigurno biti najbolji fudbaler svijeta, pod uslovom da na nastavi pružati trenutne partije ili igrati još bolje. 

Više od deceniju fudbalskim terenima dominiraju Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, a mladi Francuz nije siguran kojeg od ova dva igrača bi izabrao u svoj tim.

U razgovoru za France Football Mbappe je rekao da bi se u slučaju da mora birati oprostio i uvrstio obojicu u svoj idealni tim.

"Kad bih birao između Messija i Ronalda u moj tim? Oprostio bih se i uzeo obojicu, da budem siguran da ćemo pobijediti", rekao je Mbappe za France Football.

"Mogao bih izabrati jednog, ali to bi bilo na štetu drugog. Nemate pravo da omalovažavate jedno od ova dva čudovišta. Izabrati jednog bi bila uvreda za sve ono što je drugi uradio."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Kad sam bio mlađi, poredio sam se s njima. Od godine do godine sam ih mijenjao, iako ću priznati da sam više branio Ronalda", rekao je Mbappe.

PSG ima mogućnost da večeras osvoji titulu prvaka Francuske, a u timu neće biti Mbappea jer je Thomas Tuchel odlučio da ga izostavi iz ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi