Rummenigge ga pozvao nazad

Legendarni napadač po treći put u Bayernu?

Proslavljeni napadač Claudio Pizarro mogao bi se vratiti u Bayern, ali u nešto drugačijoj ulozi.

Peruanac je u prošlosti godinama nosio Bayernov dres, i to vrlo uspješno, a kako se u posljednje vrijeme naveliko špekuliše o odlasku u mirovinu, nije isključeno da ponovo dođe u Minhen.

Barem ako je vjerovati riječima jednog od čelnih ljudi bavarskog kluba, Karla-Heinza Rummeniggea.

"Dogovorili smo se s Pizzarom da se jednom, kada završi karijeru, vrati u Bayern u svojstvu ambasadora", istakao je Rummenigge, čelnik velikana iz Saebener Strasse.


Nijemci podsjećaju da je kao ambasador počeo i Hasan Salihamidžić, čiji primjer pokazuje da se od novajlije do visokopozicioniranog čelnika može brzo da dođe, a od ranije rolu ambasadora kluba drže i Bixente Lizarazu i Giovanni Elber.

Iako već ima 40 godina na plećima, u igri ostaje mogućnost da Pizzaro odigra još jednu sezonu za svoj trenutni klub Werder, jer novi ugovor od ranije ima 'na stolu'.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ove sezone je Pizzaro za bremenski klub u 22 nastupa (ulazeći s klupe) postigao tri ligaška gola. 

Kroz karijeru je pored Werdera i Bayerna, između ostalog, igrao još za Chelsea, Koln, Alianza Liimu, Deportivo Pesquero Chimbote...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.