Rukovodstvo Plavih će "navijati" za odlazak kapitena bh. reprezentacije u klub van Italije

Plavim ne ide na ruku prelazak napadača u Inter

Džekin pristanak na transfer uopšte ne odgovara FK Željezničar

Admin Čaušević, foto: T. Hebib

Godinama unazad među najvećim finansijerima FK Željezničar  su polaznici omladinskih kategorija kluba s Grbavice koji sada Plave promovišu širom Evrope. 

Najveći promoter najtrofejnijeg bh. kluba je Edin Džeko koji je svojim transferima u Manchester City i Romu zahvaljujući FIFA-inom fondu solidarnosti punio kasu u Zvorničkoj 27.

Posljednjih sedmica se učestalo špekuliše o Džekinom odlasku iz Rome pa se i u Dolini ćupova opravdano nadaju nekom "miliončiću" koji bi učvrstio finansijski klimave noge FK Željezničar. Kao moguće destinacije se spominju West Ham i Inter.

Čelnici FK Željezničar će "navijati" za Džekin transfer u londonski klub ili neki od klubova van Italije, u protivnom na račun Plavih neće biti uplaćen ni cent te im svakako na ruke ne idu jutrošnje informacije s Apenina da je kapiten bh. reprezentacije pristao na prelazak u redove Nerazzurra. 

Naime, ukoliko se transfer realizuje između klubova koji pripadaju istom savezu onda se FIFA-in fond solidarnosti za treniranje do 21. godine ne isplaćuje što znači da eventualni Džekin transfer u Romu nikako ne bi odgovarao Željezničaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Obzirom da je popularni Dijamant bio član Željezničara do 19. godine klubu s Grbavice na ime FIFA fonda solidarnosti pripada 3.5 % iznosa od ukupnog iznosa transfera.

Međutim, u Željezničaru se mogu nadati transferu Edina Višće koji već godinama briljira u dresu Bašakšehira te se očekuje da tursku Superligu zamijeni nekom jačom ligom te bi Plavi i Budućnost iz Banovića trebali dobiti određeni procenat u slučaju da krilni fudbaler promijeni klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.