Disciplinska komisija N/FSBiH nije imala milosti prema FK Željezničar i FK Sarajevo

Određene kazne za oba kluba

Disciplinska komisija N/FSBiH nije imala milosti prema FK Željezničar i FK Sarajevo

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Sjednica Disciplinske komisje N/FSBiH održana je u petak, a glavna tema bio je gradski derbi Željezničara i Sarajeva koji se igrao u okviru 25. kola Premijer lige BiH.

Gradski derbi igrao se 6. aprila na Grbavici, a pobjedu je upisao bordo tim koji je slavio s 3:0. Ovaj meč bio je tema na današnjoj sjednici Disciplinske komisije N/FSBiH zbog ponašanja navijača oba kluba.

Iz N/FSBiH za SportSport.ba potvrđeno je da su oba kluba kažnjena zbog izrazito velike upotrebe pirotehnike na vječitom derbiju.

"Zbog izrazito, naglašavam izrazito, velike upotrebe pirotehnike navijača oba kluba donesene su sljedeće kazne. Željezničar je kažnjen novčanom kaznom od 5.000 KM, te zatvaranjem južne tribine za jednu domaću utakmicu. Sarajevo je kažnjeno s 3.000 KM i zabranom odlaska navijača na jednu gostujuću utakmicu", rekao je predsjednik Disciplinske komisije N/FSBiH Radivoje Lazarević za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, on je potvrdio da će se ove kazne oko zabrane za navijače "odraditi" u ovom kolu koje se igra za vikend, a to se može promijeniti samo u slučaju da klubovi upute žalbe što do ovog trenutka nije bio slučaj.

Podsjećamo, Željezničar u subotu na Grbavici dočekuje Krupu od 20 sati, dok Sarajevo igra u gostima protiv Slobode isti dan od 16:30 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DobarDan
Nije ona selendra od listice u pitanju da se to odgadja pa oprasta, fasizam se nagradjuje a fudbal se kaznjava. Na lijekove sve potrosili da Bog da, ma*ku vam je*em lopovsku, nek ste svoje guzove parkirali u luksuz a terene, klubove ,igrace, navijace ko je*e, tu ste da kaznite to vam je obaveza a kad treba ulozit i sagradit tu nemate obaveza, to je tudja odgovornost..
43 0
Romario 77
koja glupost pa u Tuzli ce biti more navijavaca Sarajeva bez organizovanog odlaska i obiljezja ali uz gromoglasno navijanje o i kazna ispunjena.
42 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi