Kraljevi puštaju Pedra

Real kreće po Jovića, Eintrachtu uz novac nudi i napadača

E. Škorić

Eintracht Frankfurt je nedavno potpisao ugovor na stalnoj osnovi sa Lukom Jovićem, koji je bio posuđen iz Benfice, ali u njemačkom bundesligašu su svjesni da će ga teško zadržati.

Jović igra sezonu iz snova i zabio je 25 pogodaka na 41 utakmici za Eintracht, pa je na meti velikana širom Evrope, a u prvom planu su Real Madrid i Barcelona.

Španski giganti namjeravaju da potpišu Jovića ovog ljeta, a Real je, piše Marca, krenuo u akciju i sprema ponudu za Jovića.

Madriđani za 19-godišnjeg "novog Ibrahimovića" nude novac i perspektivnog napadača Pedra Ruiza, kojeg Eintracht želi da kupi.

U Frankfurtu rade na dovođenju talentovanih igrača koje strpljivo čekaju, pa bi im se idealno uklopio Pedro, a uz to bi dobili nekoliko desetina miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pedro je u ligi za mlade kao napadač Reala postigao 21 gol. Imao je i sjajne nastupe za U-17 i U-19 selekcije Španije.

Njega je Real doveo iz Betisa još 2015. godine, a u Realu i dalje vjeruju u njega s obzirom da je relativno mlad, no spremni su ga pustiti u želji da dobiju Jovića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.