Reklama je pala, svi su očekivali hiljade navijača Eintrachta na terenu, a onda...
Screenshot

Njemačka disciplina

Reklama je pala, svi su očekivali hiljade navijača Eintrachta na terenu, a onda...

Kada Eintracht gostuje u Evropi jedno je sigurno - stiže i legija njegovih navijača. Kada igra kod kuće u Frankfurtu, fantastična atmosfera je zagarantovana.

Navijači Eintrachta jedni su od najvjernijih i najorganizovanijih u Evropi, a sinoć su itekako imali razloga za slavlje.

Njihovi miljenici su na domaćem terenu uspjeli nadoknaditi zaostatak iz prve četvrtfinalne utakmice Lige Evrope protiv Benfice i proći u polufinale.

Benfica je u prvom meču slavila sa 4:2, ali je Eintracht sinoć pobijedio rezultatom 2:0 i osigurao prvo evropsko polufinale nakon 39 godina.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka uslijedila je erupcija oduševljenja domaćih navijača, a oni najvatrenjii su sa tribina stišli tik do terena.

Pao je i reklamni panel pored terena, ali kada su svi očekivali da će hiljade navijača Eintrachta pohrliti na teren i tamo proslaviti veliku pobjedu, oni su stali.

I u naletu ogromne radosti navijači Eintrachta su bili svjesni da bi ulazak na teren mogao značiti kaznu za njih i klub, pa su se na vrijeme zaustavili. Raklo bi se - "njemačka disciplina".

Umjesto toga, navijači su ostali na svojim mjestima, a pune tribine Commerzbank Arene su pobjedu proslavile gromoglasnom izvedbom klupske himne...

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Inače, Eintracht će u polufinalu odmjeriti snage sa Chelseajem koji je u četvrtfinalu Lige Evrope izbacio prašku Slaviju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi