Igrat će već u narednom kolu?

Šoše potvrdio: Fajić nije suspendovan, zbog lakše povrede čuvamo ga za finiš sezone

Edmir Škorić

FK Velež će u subotu gostovati u Jajcu kod Metalleghea u još jednoj važnoj utakmici u Prvoj ligi FBiH.

Velež uoči 23. kola ima bod više od Olimpika i očekuje se žestoka bitka ovih timova do kraja prvenstva za prvo mjesto, pa Rođeni više nemaju pravo na kiks.

Stoga je mnoge iznenadila vijest da s igračima Veleža put Jajca nije krenuo prvi strijelac Nusmir Fajić, ali je direktor Rođenih Džemil Šoše objasnio da Fajić nije otputovao zbog lakše povrede.

"Istina je da Fajić nije otputovao s ekipom, no ne radi se o suspenziji. Naš napadač već određeno vrijeme ima problema sa sitnim povredama, pa je šef odlučio da Fajić preskoči ovaj susret kako se povreda eventualno ne bi pogoršala i kako bi ga sačuvao za sami finiš sezone, u kojem nas očekuje mnogo teških i zahtjevnih utakmica", kazao je Šoše za SportSport.ba, pa je dodao:

"U utakmici u Jajcu su šefu potrebni stoposto spremni igrači. Očekujemo da Fajić bude potpuno spreman već za iduću utakmicu u Mostaru.

Nakon Metalleghea, Veležu u goste dolazi kakanjski Rudar.

Šta Rođene čeka u Jajcu?
Jajčani igraju veoma kvalitetno u drugom dijelu sezone predvođeni sa klupe ambicioznim Salimom Duraković koji je posložio kockice i u Jajcu svi vjeruju u opstanak.

Trenutno se nalaze na desetom mjestu, a očekivanja pred meč sa Rođenima su zaista velika, iako je Velež svakako favorit. Durakovića svakako raduje što će na raspolaganju imati sve nogometaše, a najveća opasnost po golamana Bobića svakako će prijetiti od Haračića, Jusufbašića, Pljevljaka, Tankuljića, Kremenovića...

U prvom dijelu sezone u duelu ova dva tima bilo je 0:0, a Velež sada nema prava na kiks. Eventualni remi ili poraz uz pobjedu Olimpika nad Bratstvo u Sarajevu donio bi promjenu na liderskoj poziciji.

U timu Metalleghea vlada sjajna atmosfera. Čini se da je i travnjak na stadionu Mračaj u sve boljem stanju, pa se očekuje kvalitetan meč i dosta uzbuđenja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Veliki broj navijača Veleža najavio je dolazak u kraljevski grad, a cijena ulaznica za njih će iznositi 5 KM. Svoj dolazak najavili su i ljubitelji nogometa iz Donjeg Vakufa, Bugojna, Travnika, pa se očekuje užarena atmosfera

Susret u Jajcu se igra od 16:30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.