Aršavin zabio četiri gola

Jedan od najvećih klasika Premier lige odigran je prije tačno 10 godina

E. Škorić

Na današnji dan prije 10 godina na Anfieldu je odigran svojevrsni klasik i jedna od najboljih utakmica u historiji engleske Premier lige.

Liverpool i Arsenal su se tada suočili, a na meču je viđeno čak osam pogodaka i na kraju je završeno rezultatom 4:4.

Bila je to ne samo ljepotica sezone već i čitave decenije, a i danas se smatra jednom od najljepših utakmica.

Mnogi su je odavno arhivirali i ne sjećaju se, no, tada je Andrej Aršavin imao svoj šou.

Počelo je nejgovim golom u 39. minuti za 1:0, da bi Torres u 49. izjednačio na 1:1. Benayoun u 56. donosi preokret Redsima, ali Aršavin novim golom u 67. vraća stvari na početak.

Aršavin u 70. dolazi do hat-tricka, Torres novim golom donosi 3:3, a u završnici još dva gola. Četvrti gol sjanog Rusa na meču za slavlje Arsenala, no Benayoun u 93. postavlja konačnih 4:4.

"Nikada nisam zabio četiri pogotka na jednoj utakmici. Ovo je bio jedinstveni osjećaj, ali što vrijedi kada nismo pobijedili. U jednom trenutku sam pomislio da igramo košarku", rekao je tada Aršavin, kojeg je bivši trener Arsene Wenger nahvalio.

"U prvom poluvremenu je bio nekako tih, ali ono što je napravio u nastavku bilo je za pamćenje. On je takav igrač, sa sobom donosi opasnost. Uživao sam u njemu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.