Mbappe je postao najmlađi igrač u historiji francuskog prvenstva koji je postigao 30 golova u jednoj sezoni

Francuz igra nevjerovatno ove sezone

Mbappe je večeras ponovo ispisao historiju!

S. Pašalić

PSG je večeras na krilima fenomenalnog Kyliana Mbappea savladao Monaco na Parku prinčeva sa 3:1.

Trener PSG-a Thomas Tuchel je odlučio da izostavi Mbappea u prošloj utakmici koju su Parižani izgubili od Nantesa sa 3:2, a čini se da je to dodatno razljutilo Mbappea koji je u utakmici protiv Monaca postigao hat-trick.

Mbappe je tako uspio doći do svog 30 gola u francuskom prvenstvu čime je postao prvi igrač poslije Jeana-Pierrea Papina kojem je ovo uspjelo u jednoj sezoni Ligue 1, a samim tim je postao i najmlađi igrač kojem je ovo uspjelo.

Francuz je također postao jedini igrač uz Lionela Messija iz liga petice koji je ove sezone postigao 30 ili više golova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače 20-godišnjem Mbappeu je ovo bio peti hat-trick u karijeri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.