Mbappe se igrao "lopte" i potpuno razbio Monaco: PSG proslavio novu titulu prvaka!
Dominacija PSG-a nastavljena je i ove sezone. Pariški klub je apsolutno zasluženo došao do nove titule prvaka Francuske (Foto: EPA)

Hat-trick zvijezde PSG-a

Mbappe se igrao "lopte" i potpuno razbio Monaco: PSG proslavio novu titulu prvaka!

M. Šljivak

PSG je savladao Monaco na Parku Prinčeva sa 3:1 i na taj način je proslavio osmu titulu prvaka Francuske.

Do šestog trofeja u sedam godina Sveci su došli još danas kada je Toulouse otkinuo bodove Lilleu i slavlje Parižana je moglo početi.

Ipak, oni su željeli na pravi način da proslave trofej, pa su tako na krilima Kyliana Mbappea potpuno razbili Kneževe.

Poveo je PSG u 15. minuti. Diaby je odlično proigrao Mbappea, a ovaj zabija gol za prednost svog tima od 1:0.

Nakon nekoliko propuštenih šansi u 38. minuti Mbappe je ponovo na sceni. Iskoristio je sjajnu loptu od Danija Alvesa i pogodio je za rezultat poluvremena od 2:0.

U nastavku meča šansu za igru je dobio Neymar. Nakon dva i po mjeseca pauze najskuplji fudbaler svijeta se vratio na teren, ali je Mbappe bio taj koji je pokupio svu slavu večeras.

Do trećeg gola sjajni napadač PSG-a stigao je u 56. minuti. Ponovo je iskoristio ubacivanje Alvesa i pogodio je za uvjerljivih 3:0.

PSG je do kraja promašio veliki broj šansi da dodatno poveća prednost. Pojačao je Thomas Tuchel maksimalno napad i uvođenjem Edinsona Cavanija, koji se također oporavio od pobjede, ali domaći više nisu tresli mrežu Monaca.

Zato su gosti u 80. minutu uspjeli da postignu počasni gol. Pogodio je Golovin za konačan rezultat susreta od 3:1.

PSG je tako pobjedom proslavio osmu titulu prvaka Francuske, dok će Monaco bodove spasa u borbi za opstanak morati tražiti u drugim utakmicama do kraja sezone.

Ligue 1, 33. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG - Monaco 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi