U Doboj Kaknju riješili problem

Mladost dogovorom sa Rudarom izbjegla sankcije Saveza

Samir Mlaćo

Disciplinska komisija NS BIH donijela je odluku o tome da Mladost Doboj Kakanj mora isplatiti finansijski dug prema FK Rudar u iznosu od 31.000 KM po osnovu treniranja igrača Anesa Vehaba, shodno Odluci Komisije za status igrača Kantonalnog saveza Zeničko-Dobojskog kantona.

Mladost je dužna isplatiti navedeni iznos imenovanom klubu najkasnije do 30.04. 2019. godine pod prijetnjom suspenzije od odigravanja prvenstvenih i Kup utakmica za takmičarsku 2018/19.

Zahtjev je podnesen od strane federalnog prvoligaša iz Kaknja, a SportSport.ba saznaje da su dvije strane postigle dogovor o isplati sredstava, te se tako Dobojlije ipak neće naći u problemima.

Mladost je dogovorom izbjegla probleme, odnosno sankcije, dok će Rudaru finansijska injekcija sigurno dobro doći za kraj sezone Prve lige FBiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.