Borba za opstanak: Od pet timova dva će se oprostiti od elite

Sedam kola do kraja

Borba za opstanak: Od pet timova dva će se oprostiti od elite

A. Čaušević

Kako u utrci za titulu i izlazak na euroscenu sigurno će biti neizvjesnosti i u borbi za opstanak u Premijer ligi.

Šest kola prije kraja najugoroženiji su GOŠK i Krupa, za Mladost se može reći da je poslije pobjede nad Gabeljanima uplovila u mirnu luku, dok Tuzla City i Zvijezda 09 još uvijek nisu osigurali opastanak.

U najtežoj poziciji je Krupa koja zaostaje sedam bodova za desetom pozicijom koju drži Zvijezda 09, međutim to sigurno nije zaostatak koji se ne može stići na preostalih sedam utakmica.

Igra Tuzla Cityja se značajno popravila dolaskom Mirze Varešanovića, međutim debitant u bh. eliti će i u narednim mečevima morati igrati maksimalno ozbiljno jer brige oko opstanka još uvijek nisu okončane.

Do kraja prvenstva za opstanak će se sigurno boriti i GOŠK. Popularni Lavovi su na minus pet u odnosu na poziciju koja garantuje učešće u društvu najboljih i naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sedam preostalih kola će donijeti niz međusobnih okršaja nabrojanih ekipa tako da su velika borba i neizvjesnost zagarantovani.

U nastavku pogledajte raspored pet timova od kojih će dva na kraju sezone ispasti iz lige.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi