Borba za titulu prvaka Njemačke

Odavno nije bilo neizvjesnije: Pogledajte raspored Bayerna i Borussije do kraja sezone

Admin Čaušević

Četiri kola ostala su kraja veoma neizvjesne sezone u Bundesligi. Veliku borbu za titulu prvaka vodit će Bayern i Borussija Dortmund.

Milioneri su većim dijelom sezone držali prvo mjesto, ali su ih Bavarci ponizili u Klassikeru te su preuzeli prvo mjesto.

Za vikend su oba tima upisala pobjede, Bayern sada ima 70, a Borussija bod manje. U finišu sezone obje ekipe će imati nekoliko veoma teških i zahtjevnih utakmica.

Bayern će gostovati RB Leipzigu i dočekati Eintracht, dok Borussiju čeka derbi sa Schalkeom 04 i imenjakom iz Menhengladbaha.

U slučaju da oba tima sezonu završe s istim brojem bodova, odlučit će gol-razilika koja je trenutno na strani Bayerna. Bavarci imaju +50, a Borussija +36.

31. kolo:

27. april, Borussia Dortmund - Schalke 04
28. april, Nurnberg - Bayern

32. kolo:

4. maj, Bayern - Hannover
4. maj, Werder Bremen - Borussia Dortmund

33. kolo:

11. maj, Borussia Dortmund - Fortuna Dusseldorf
11. maj, RB Leipzig - Bayern

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

34. kolo:

18. maj, Bayern - Eintracht
18. maj, Borussia Monchengladbach - Borussia Dortmund

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.