"Nije me Bayern doveo samo zbog jednog gola već što sam među najboljim u Bundesligi"
"Kada je selektor prozvao ime Benjamin, mislio sam da proziva nekog drugog. A onda je izustio Pavard", riječi su igrača Bayerna kada je dobio poziv za SP (Foto: EPA)

Benjamin Pavard sasvim iskren

"Nije me Bayern doveo samo zbog jednog gola već što sam među najboljim u Bundesligi"

M. Šljivak

Minhenski Bayern će u narednoj sezoni imati dosta novih fudbalera u ekipi.

Bavarski velikan je već angažovao dvojicu Francuza Lucasa Hernandeza i Benjamina Pavarda, a sada se očekuje i dolazak pojačanja u ofanzivnom dijelu ekipe.

Pavard je čovjek koji ima godinu iz snova. Iako je njegov Stuttgart očajan ove sezone, francuski defanzivac je osvojio Svjetsko prvenstvo sa Trikolorima, a zatim je i dogovorio transfer u Bayern.

Prvo je iznenađenje bilo kada je selektor Francuske Didier Deschamps poveo Pavarda na Mundijal. Pokazao se to kao sjajan potez, mladi fudbaler je bio standardan i zabio je gol prvenstva protiv Argentine u osmini finala.

Iako mnogi tvrde da je upravo taj gol proslavio Pavarda on tvrdi da ima mnogo više kvaliteta od tog jednog gola o kojem se stalno priča.

"Tek sada shvaćam da sam svjetski prvak. Nosim se međutim sa tim veoma dobro i ostao sam potpuno isti", rekao je Pavard, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nadam se da će doći još golova kao što je bio taj protiv Argentine. To nikad neću zaboraviti, ali nisam samo zbog tog gola potpisao za Bayern. Došao sam ovdje jer sam jedan od najboljih defanzivaca Bunbdeslige. Jak sam i fizički i tehnički, a ponudu Bayerna nisam mogao odbiti", rekao je Pavard.

Francuz je u Stuttgart došao 2016. godine iz Lillea za šest miliona, a Bayern je za njegove usluge izdvojio 35 miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi