Bizaran incident

Kažnjen sudija koji je udario Alvara Moratu

Endin Čaušević

Nevjerovatan incident desio se protekle sedmice u Španiji na utakmici između Atletico Madrida i Eibara.

Naime, u centru pažnje našao se glavni sudija ove utakmice Javier Alberola Rojas koji je u samom finišu meča imao bizaran sukob s napadačem Atletica, Alvarom Moratom.

Prema mišljenju mnogih sudija ove utakmice udario je Moratu po vratu dok je pričao s njim što se napadaču Atletica nije svidjelo. Morata mu je odmah počeo dobacivati, a na kraju je i Diego Simeone poručio da se takve stvari ne smiju dešavati.

Marca je objavila da nas da su prvi ljudi La Lige odlučili odmah razgovarati o ovom problemu i kazniti Rojas. Ovaj sudija naredna dva kola neće biti u protokolu jer je suspendovan, no u 36. kolu se vraća na scenu.

La Liga je objavila da je Rojas dobio dva kola za odmor, ali je jasno da je to njihova kazna za njega zbog bizarnog incidenta na meču Atletica i Eibara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.