Može bilo gdje, ali ne i kod njih: Žele Kovačića, ali je Real Madrid stavio veto!

Igra na posudbi u Chelseaju

Može bilo gdje, ali ne i kod njih: Žele Kovačića, ali je Real Madrid stavio veto!

A. Čaušević

Budućnost Matea Kovačića je još uvijek nepoznata. Chelsea bi ga mogao otkupiti, ali i to će zavsiti od konačne sudske presude obzirom da londonski Plavci ne mogu dovoditi igrače u naredna dva prijelazna roka. 

Ovo znači da je vrlo izvjesno kako će se hrvatski reprezentativac vratiti u kraljevski klub, ali je Zinedine Zidane već odlučio da neće računati na njegove usluge.

Među zaintersovanim klubovima za Kovačića se nalazi i Atletico Madri, međutim Kraljevi su stavili veto na taj transfer, tvrdi AS.

Madridski list navodi da je Real Madrid Jorgandžijama već poručio kako im nema namjeru prodati Kovačića koji na 44 odigrane utakmice ove sezone nije postigao niti jedan gol.

Odlazi u Rusiju?

Kovačić bi od naredne veznjak mogao obući dres Zenita iz St. Petersburga obzirom da nije u Zidaneovim planovima te ruski velikan planira otkupiti njegov igrački karton.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Na posubi je ovdje, ali rado bih ga vidio u timu u narednoj sezoni. Na njegovoj poziciji imamo probleme jer je tu još samo Jorginho. Kovačić bi mogao postati odličan centralni vezni", rekao je nedavno menadžer Plavaca Maurizio Sarri.

Ipak, čini se kako će Kovačić na kraju ipak potražiti sreću daleko od Engleske. Pregovori sa Zenitom su već počeli i uskoro bi mogli biti pozitivno okončani.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi