City je dominantan u posljednje vrijeme

Statistika sa Old Trafforda nikako ne ide u prilog navijačima Uniteda i Liverpoola

Kao što to već svi jako dobro znamo, večeras će se na Old Traffordu vjerovatno rješavati pitanje osvajača Premiershipa.

Utakmicu će odigrati Manchester United i Manchester City, a u slučaju pobjede Građana, oni će vjerovatno odbraniti titulu prvaka Engleske i tako 'ukrasti' snove navijača Liverpoola koji se nadaju njihovom kiksu.

Osim Liverpoola, ova utakmica mnogo znači i Manchester Unitedu koji naprosto mora da osigura pozitivan rezultat kako bi nastavio bitku za Ligu šampiona koju već sedmicama unazad vodi sa Tottenhamom, Chelseajem i Arsenalom.

Ipak, ono što brine navijače Redsa i Crvenih đavola je statistika u posljednjim duelima Cityja i Uniteda na Teatru snova. Naime, Građani su dobili čak pet od posljednjih sedam mečeva na Old Traffordu u okviru Premier lige. Izgubili su samo jednom od posljednjih sedam gostovanja, a jednom je bilo neriješeno.

Večeras remi ne ide u prilog nikome. City bi na taj način vjerovatno izgubio titulu jer bi tri kola prije kraja zaostajao za Liverpoolom jedan bod, dok bi United imao dva manje od Chelseaja i jedan od Arsenala koji su ispred njega na tabeli i bore se za Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Istina, United u narednom kolu dočekuje upravo Chelsea i eventualnom pobjedom i remijem večeras ga prestiže na tabeli, ali onda bi mu problem predstavljao Arsenal koji bi u slučaju pobjede protiv Wolvesa i Brightona bio četvrti dva kola prije kraja.

Bilo kako bilo, spektakl nam je zagarantovan, ostaje nam samo da vidimo ko će se na kraju radovati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.