Novi poraz Topnika

Wolverhampton za 45 minuta završio posao protiv Arsenala

Endin Čaušević

Fudbaleri Wolverhamptona večeras su pred svojim navijačima pobijedili Arsenal s 3:1 u zaostalom meču 31. kola engleskog Premiersipa.

Wolverhampton je lakše od očekivanog došao do pobjede čime je Arsenalu dodatno zakomplikovao borbu za četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka.

Domaći su do prednosti došli u 28. minuti kada je fantastičan gol iz slobodnog udarca postigao Neves. Samo desetak minuta kasnije bilo je 2:0, a ovaj put pogodio je Doherty.

Katastrofa Arsenala u prvom poluvremenu nije završila na tome jer su Topnici u drugoj minuti nadoknade primili i treći gol, a ovaj put u listru strijelaca upisao se Jota.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je do kraja utakmice uspio samo da ublaži poraz jer je u 80. minuti Sokratis svojim golom postavio konačnih 3:1.

Topnici su ostali na petom mjesto sa 66 bodova i nakon dva uzastopna poraza imaju bod manje od Chelseaja koji je četvrti. Wolverhampton je na sedmom mjestu i ima 51 bod.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.