Tek jedan pogodak je primio u posljednjih devet kola

Hobotnica na golu Širokobriježana: Sezona iz snova za Luku Bilobrka!

Samir Mlaćo

Da je Luka Bilobrk jedan od najboljih čuvara mreže u našoj zemlji i nije neka novost. Sjajni golman nalazi se u sjajnoj formi ove sezone, a vrlo često je bio junak svog tima.

Prije dva kola na Koševu je u sudijskoj nadoknadi odbranio penal Velkoskom i spasio svoj tim poraza, a i sinoć je na Grbavici bio na nivou.

Zanimljivo da je u posljednjih devet utakmica primio tek jedan pogodak, a ove sezone ukupno 19. Samo je drugoplasirani Zrinjski primio manje, i to jedan.

Bilobrk je u Široki Brijeg stigao iz zeničkog Čelika, a nastupao je i za NK Križevci, NK Bjelovar i NK Travnik.

Širokobriježani suvereno gaze ka plasmanu u Europu, a očekuje ih i meč finala Kupa protiv FK Sarajevo. Sa sjajnim Bilobrkom ne sumnjaju mnogo u uspješan kraj sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.