Mnogo je talenta u Lilleu

Dok svi gledaju Pepea, Manchester City "zagrizao" za njegovog saigrača

Lille igra sjajno ove sezone. I dalje drži drugo poziciju u Ligue 1 i mogao bi naredne sezone zaigrati u Ligi prvaka.

Vjerovatno najveće zasluge za sjajne rezultate Lillea u ovoj sezoni idu na račun sjajnog krilnog napadača Nicolasa Pepea koji se već odavno nalazi na meti mnogih evropskih, ali prije svega engleskih velikana.

Ipak, ima u Lilleu još "dragulja". Jedan od njih je i mladi "zadnji vezni", Boubakary Soumare.

Ako je suditi prema posljednjim špekulacijama i za ovog 20-godišnjeg fudbalera Lillea su zainteresovani engelski premierligaši.

Navodno se mladi veznjak nalazi na meti Manchester Cityja, ali i Evertona.

Ipak, treba napomenuti da Lille želi zadržati mladog Soumarea i ovog ljeta, a on je sam u januaru odbio mogućnost transfera u Newcastle i Watford.

Prema Transfermarktu vrijednost Boubakaryja Soumarea je pet miliona eura, ali je sigurno da bi Lille, u slučaju da ga pristane prodati, tražio puno više.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Soumare je u Lille stigao na ljeto 2017. godine iz omladinskog pogona Paris Saint-Germaina, a sa svojim klubom ima važeći ugovor do ljeta 2020.

Ove sezone je odigrao 18 utakmica za Lille u svim takmičenjima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.