Endgame: Ko će biti osvajači najvećih evropskih liga?

Biti će zanimljivo širom Evrope

Endgame: Ko će biti osvajači najvećih evropskih liga?

S. Bošković

Još jedna fudbalska sezona polako se nazire kraju, a mnogi timovi već pripremaju šampionsko slavlje i proslavu titule.

Ipak, u nekim ligama prvak se neće znati do posljednjeg kola, a možda čak i do posljednje sekunde.

U Premiershipu za naslov prvaka bore se Liverpool i Manchester City, a tri kola prije kraja Građani imaju bod više od Redsa. U Seriji A prvak se već zna, a mnogi će reći da se je i znao na početku sezone. Juventus je već osigurao naslov prvaka, te tim iz Torina ima 20 bodova više od Napolija pet kola prije kraja prvenstva.

U Španiji je Barcelona na korak do nove titule prvaka La Lige. Tim s Nou Campa ima devet bodova više od drugoplasiranog Atletico Madrida i igrači Ernesta Valverdea moraju da u posljednja četiri kola osvoje tri boda.

U Francuskoj je također sve gotovo. PSG je prošlog vikenda i matematički osigurao naslov, te Parižanima ostaje da samo još pet puta izađu na teren kako bi završili još jednu sezonu nezanimljivog francuskog prvenstva.

Za razliku od Serie A, La Lige i Ligue 1, Bundesliga je sasvim otvorena. U Njemačkoj će se igrati još četiri kola, a do zadnjeg trenutka će se za naslov boriti Bayern Minhen i Borussia Dortmund. Razlika između ova dva tima je svega jedan bod u korist tima iz Bavarske, koji ujedno i ima bolju gol razliku, +14 u odnosu na Dortmund.

Bit će sigurno zanimljivo i u manjim ligama. U Portugalu se za trofej prvaka države bore Benfica i Porto. Oba tima imaju 75 osvojenih bodova iz 30 odigranih mečeva, s tim da Benfica ima bolju gol razliku od +16. Do kraja lige ostala su četiri kola.

Pet kola ostalo je da se odigra i u Turskoj, a vodeću poziciju na tabeli zauzima Istanbul Basaksehir našeg Edina Višće. Na drugoj poziciji nalazi se Galatasaray s tri boda manje od vodećeg tima.

I u Nizozemskoj će biti zanimljivo. Za titulu prvaka ove države bore se PSV i Ajax. Ova dva velikana nizozemskog fudbala dijele prve mjesto na vrhu tabele s 80 osvojenih bodova nakon 32 odigrana kola. Do kraja lige ostale su još dvije runde borbe, a Ajax se nalazi u boljoj poziciji zbog gol razlike od +10 u odnosu na PSV.

Još pet kola se ima igrati u Rusiji gdje se na čelu tabele nalazi Zenit. Tim iz St. Petersburga ima osam bodova više od drugoplasiranog Lokomotiva iz Moskve, dok se na trećem mjestu nalazi CSKA s 44 boda.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi