Trener San Antonio Spursa

Popovich govorio o sjajnom Jokiću: Nadam se da neće krenuti u teretanu

Trener San Antonio Spursa Gregg Popovich ostao je impresioniran nakon sjajnih partija Nikole Jokića u prvoj rundi play offa protiv njegovog tima.

Trenutni rezultat u ovoj seriji je 3:3, igrat će se sedma utakmica, a Jokić je briljirao u šestom meču postigavši 43 poena uz 12 skokova i devet asistencija.

Popovich mu je savjetovao da ne ide u teretanu.

"Ne znam da li ga poznajem dovoljno dobro da znam kakav pritisak on osjeća. Ali, po onome što sam mogao da vidim, uopšte nije uticalo na njega. On je briljantan košarkaš. Samo se nadam da neće sve upropastiti ako krene u teretanu", rekao je Popovich i dodao:

"On postiže poene na ogroman broj načina, sve ide preko njega i on je savršen timski igrač. Odličan je i asistent, ali ima i potrebnu čvrstinu da dolazi do skokova".

Inače, sedmi meč između pomenutih rivala je na rasporedu u noći sa subote na nedjelju od 4.00 sati po srednjeevropskom vremenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.