Nevjerovatni Nikola Jokić oborio srbijanski rekord u NBA ligi

Nadmašio Peđu Stojakovića

Nevjerovatni Nikola Jokić oborio srbijanski rekord u NBA ligi

Prva zvijezda Denver Nuggetsa i srbijanske košarke Nikola Jokić odigrao je sinoć utakmicu za pamćenje.

On je sa svojim Nuggetsima gostovao kod San Antonio Spursa u šestom susretu prve runde play offa NBA lige, a na kraju je poražen sa 120:103.

Nuggetsima nije bila dovoljna ni nenormalna partija Jokića koji je ubacio čak 43 poena, uhvatio 12 skokova i podijelio devet asistencija. Bez obzira na to što njegov tim nije slavio, Jokić može biti ponosan na sebe jer je oborio srbijanski rekord u NBA ligi.

Naime, prije njega nijedan Srbijanac nije uspio da postigne 43 poena u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, a dosadašnji rekord je držao Peđa Stojaković koji je u dresu Sacramenta ubacio 42.

Osim toga, Jokić je od sinoć postao tek četvrti košarkaš u historiji koji je u jednoj play off utakmici imao učinak od barem 43 poena, 12 skokova i devet asistencija. Prije njega to su uspjeli Charles Barkley, Magic Johnson i Oscar Robertson.

Posljednji meč u ovoj seriji i konačan obračun za ulazak u polufinale Zapadne konferencije Nuggetsi i Spursi će odigrati u noći sa subote na nedjelju od 4.00 sati iza ponoći po srednjeevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi