Konačno zaigrao

Vratio se nakon godinu dana, a Anfield ga dočekao kao najvećeg heroja!

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola sinoć su na svom terenu deklasirali Huddersfield sa 5:0 u meču 36. kola engleskog Premiershipa.

Redsi su pokazali svu svoju snagu protiv Huddersfielda koji se davno pomirio sa sudbinom da će od naredne sezone igrati u nižem rangu engleskog fudbala.

Međutim, pored pet golova na Anfieldu sigurno da je tema večeri bio Alex Oxlade-Chamberlain koji se nakon godinu dana vratio na teren. On je zadobio tešku povredu ligamenata koljena u polufinalu Lige prvaka protiv Rome, te je tačno godinu dana bio van terena.

Ipak, Oxlade-Chamberlain se konačno vratio, a sinoć mu je Jurgen Klopp dao priliku da zaigra od 74. minute. Tada je gotovo svaki navijač na Anfieldu ustao na noge i aplauzom dočekao svog fudbalera koji je prošao kroz zaista težak period.

Da se poželio igranja fudbala ovaj fudbaler je pokazao odmah nakon ulaska kada je imao nekoliko sjajnih poteza zbog kojih je dobio nevjerovatne ovacije s tribina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.