Ovakva nesreća samo može zadesiti Liverpool
Redsi su trenutno na 91 osvojenom bodu, a do kraja su im ostale još dvije utakmice (Foto: EPA)

Ni 97 bodova im možda ne bude dovoljno

Ovakva nesreća samo može zadesiti Liverpool

Midhat Šljivak

Liverpool već 29 godina čeka naslov prvaka Engleske.

Redsi igraju fantastično ove sezone, dva kola prije kraja prešli su brojku od 90 bodova (91), ali ništa u posljednja dva kola neće zavisiti od njih.

Dosta toga se pita Manchester City koji ima dva boda manje, ali i utakmicu zaostatka, koju će odigrati u nedjelju protiv Burnleyja.

Ako oba tima pobijede sve utakmice do kraja Liverpool će sezonu završiti sa ukupno 97 bodova. Nevjerovatna je činjenica da im ni to možda neće biti dovoljno da osvoje trofej, jer sve pobjede Cityja odnose trofej u Manchester.

Ovakva nesreća samo može zadesiti tim sa Anfielda. Trofej prvaka se sanja već gotovo tri decenije i zaista je nevjerovatno da se titula ne osvaja sa 97 bodova u sezoni.

S kim igraju Liverpool i Manchester City?

Liverpool je do nedjelje prvi na tabeli sa 91 bodom, City ima 89 bodova i ova dva tima će do kraja sezone voditi veliku bitku za trofej prvaka.

Redsi se nadaju da će tim Pepa Guardiole kiksati već u meču protiv Brunleyja, ali i oni do kraja sezone imaju poprilično težak raspored, mnogo teži od Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče 37. kola Manchester City igra na svom terenu protiv Leicestera, dok Liverpool gostuje Newcastleu. U posljednjem kolu Liverpool igra pred svojim navijačima protiv Wolverhamptona, a City gostuje Brightonu.

Čeka nas uzbudljiva završnica Premier lige, a vidjet ćemo kome će se sreća na kraju osmijehnuti.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi