Neka se drži defanzive

Van Dijk "glumio" veznjaka i obrukao se za sva vremena

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola sinoć su na Anfieldu pobijedili Huddersfield sa 5:0 u meču 36. kola engleskog Premiershipa.

Redsi su se uspjeli vratiti na prvo mjesto, ali Manchester City ima meč manje koji igra sutra i zaostatak od dva boda bi se trebao nadoknaditi protiv Burnleyja.

Liverpool je odigrao fantastičan meč i bez većih problema riješio pitanje pobjednika. Već u srijedu ih očekuje polufinale protiv Barcelone i sigurno da je Klopp htio odmoriti neke igrače, ali to nije uspio.

Nakon meča u centru pažnje našao se Virgil van Dijk koji je izabran za najboljeg igrača Premiershipa ove sezone. On je u jednoj akciji uzeo loptu i htio da kreira napad, ali je onda poslao loptu u aut što je nasmijalo mnoge navijače na stadionu.

Van Dijk je sigurno jedan od najboljih štopera u Evropi i sigurno da se treba što dalje držati od drugih pozicija na terenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.