Leicester je tokom cijelog susreta bio bolji protivnik, te je na kraju upisao zasluženu pobjedu, koja je mogla biti i veća.

Engleska Premier liga

Leicester razbio Arsenala i nanio mu treći uzastopni poraz

Esmer Oštraković

Utakmicu 36. kola Engleske Premier lige odigrali su Leicester i Arsenal, a pobjedu je ostvarila domaća ekipa rezultatom 3:0.

Iako su gosti sa nadom da mogu ostvariti pobjedu i aktivnije se uključiti u borbu za Ligu prvaka, od toga na kraju nije bilo ništa.

Leicester je tokom cijelog susreta bio bolji protivnik, te je na kraju upisao zasluženu pobjedu, koja je mogla biti i veća.

Jedino vrijedno pomena u prvom poluvremenu jeste nekoliko šansi Leicestera, ali i crveni karton koji je sredinom prvog poluvremena dobio Maitland-Niles.

U drugom poluvremenu viđena su oba gola. Prvi je postigao Belgijanac Tielemans u 58. minuti susreta, a drugi gol postigao je Vardy u 86. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pobjedu je potvrdio upravo Vardy svojim drugim golom u 95. minuti i tako je nanio Arsenalu novi ubjedljiv poraz.

Arsenal je tako nakon ovog poraza sebi dodatno zakomplikovao borbu za Ligu prvaka, te se doveo u jako nezgodnu situaciju kada je nastup u ovom takmičenju u pitanju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.