Najviše zabija protiv najvećih

Vardy je stvoren da uništava velikane, posebno Arsenal

Edmir Škorić

Leicester je danas očitao lekciju Arsenalu kojeg je savladao rezultatom 3:0, a dvostruki strijelac bio je Jamie Vardy.

Arsenalu ovaj poraz pada u lošem trenutku, kada se bore za plasman u Ligu prvaka, ali na King Poweru je tim Unaija Emeryja bio očajan i zato je na kraju teško poražen.

Počelo je golom Tielemansa u 59. minuti, a završilo je pogocima Vardyja u posljednjih desetak minuta meča, uključujući i šestominutnu nadoknadu.

Vardy je posebno raspoložen kada igra protiv velikih ekipa, a to je dokazao i danas.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski napadač postigao je u Premier ligi čak osam golova u mečevima protiv Arsenala, sedam protiv Liverpoola, pet protiv Uniteda i Cityja, kao i protiv Tottenhama, dok je protiv Chelseaja postigao četiri gola u Premier ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.