Golman Borca u dresu reprezentacije BiH

S Borcem sve bliže povratku u Premijer ligu

Topolović u prvenstvu nije primio gol: U Banjoj Luci mi je sjajno, napravio sam pravi potez · Intervju

Adnan Beganović

Fudbalski klub Borac polako ali sigurno korača ka Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Izabranici Darka Vojvodića iz kola u kolo igraju sve bolje i samo je pitanje trenutka kada će i službeno osigurati povratak u elitni rang bosanskohercegovačkog fudbala.

Osam kola prije kraja drugoplasiranoj Slogi bježe čak 12 bodova, a ono što je za svaku pohvalu je podatak da u osam odigranih prvenstvenih mečeva u 2019 nisu primili pogodak.

Jedan od najzaslužnijih za ovu sjajnu i za bosanskohercegovačke prilike pomalo nestvarnu seriju je i mladi golman Kenan Topolović.

Mladić, koji je u januaru potpisao ugovor sa Borcem nametnuo se šefu stručnog štaba i u pet prvenstvenih mečeva u kojima je čuvao mrežu nije nijednom savladan.

"Dolazak u Borac pokazao se kao dobar korak u mojoj karijeri. Već to sada mogu reći. Najvažnije mi je da branim, da sam stekao povjerenje stručnog štaba, a uvjeren sam da ću iz utakmice u utakmicu biti sve bolji", govori mladi Topolović za SportSport.ba i dodaje:

"U Banjoj Luci sam sjajno primljen, kako od Uprave, tako i od trenera te saigrača. Banja Luka je lijep grad, imamo dobre uslove za treniranje i doista uživam u svakom trenutku".

Govorio je mladi golman i o šefu struke Darki Vojvodiću.

"Sjajan trener, zna zagalamiti ali za sjajnu atmosferu je svakako on jedan od najzaslužnijih. Rezultati najbolje govore o njemu kao treneru. Meni je zadovoljstvo raditi sa Vojvodićem i njegovim saradnicima u Borcu", ističe Topolović.

U omladinskim selekcijama nastupao je za Sarajevo i Željezničar da bi ga fudbalski put odveo u Hrvatsku, tačnije u Inter iz Zaprešića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Vidite, mislim da u Sarajevu i Želji nisam dobio priliku kakvu sam zaslužio i zato sam se odlučio za odlazak van granica BiH. U Interu sam imao profesionalni ugovor još dvije godine, no trener me nije vidio kao prvog golmana, a ja sam želio braniti. Zato sam se odlučio za odlazak. Zahvalio bih se i AK agenciji čiiji sam član. Upravo od dolaska u ovu agenciju stvari su se krenule odvijati mnogo bolje po mene", govori mladi golman čije dobre partije nisu ostale nezapažene pa se nedavno našao i na spisku selektora mlade reprezentacije Vinka Marinovića.

"Biti član reprezentacije je ostvarenje dječačkih snova. Dobio sam poziv za prošlo okupljanje, no nisam još debitovao. Moj cilje je debitovati i u svakom meču opravdati ukazano povjerenje, kako trenera u Borcu tako i stručnog štaba reprezentacije", zaključio je mladi golman Borca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.