Ne znaju primiti gol: Bivši prvak BiH suvereno korača ka promociji

Povratak u elitu sve izvjesniji

Ne znaju primiti gol: Bivši prvak BiH suvereno korača ka promociji

A. Čaušević

Samo čudo može spriječiti prvaka BiH iz 2011. godine da od sljedeće sezone ne zaigra u Premijer ligi.

Dok Olimpik i Velež vode "mrtvu trku" u Prvoj ligi FBiH u drugom prvoligaškom takmičenju su čini se sve stvari riješene.

Banjalučki Borac je u 24. kolu Prve lige RS "bacio" petardu. Na Gradskom stadionu poražena je Kozara sa visokih 5:0.

Osam kola prije kraja sezone Velikan iz Platonove kako Banjalučani od milja zovu "svoj" klub ima 12 bodova prednosti u odnosu na Slogu iz Gornjeg Crnjelova te je povratak u elitu praktično gotova stvar.

Koliko je zapravo Borac dominantan u Prvoj ligi RS govori i podatak da je posljednji put gol primio još krajem novembra u pobjedi nad Modričom(3:1).

Izabranici Darka Vojvodića su u ovoj kalendarskoj godini su odigrali osam ligaških mečeva. Ostvareno je šest pobjeda i dva remija uz impresivnu gol-razliku 16:0.

Inače, Borac ima izuzetno kvalitetnu ekipu za rang u kojem se takmiči. Almedin Ziljkić, Saša Kajkut i Stojan Vranješ su sigurno fudbaleri koji bi mogli igrati i za većinu klubova u Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Nakon što je prošlog ljeta izbačen iz lige za zelenim stolom rukovodstvo Borca je u međuvremenu stabilizovalo situaciju u klubu te se može očekivati da bivši prvak naše zemlje uskoro igra značajnu ulogu u bh. fudbalu.

Inače, za Borac je vezan i jedan kuriozitet. Kada god bi ispadao u niži rang već u narednoj sezoni bi izborio promociju. Tako je bilo u sezonama 2005/06, 2007/08, 2016/17, a prema svemu sudeći tako će biti i ove takmičarske godine.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zmajbosnjacki9295
Borac kao klub i kroz historijski perspektiv, i velicina grada, zasluzuje da bude top 5 u najboljem rangu bih fudbala, znaci da se bori za titulu svake godine, iskreno velika je steta ljudi koji su upravljali klubom zadnji godina i ispadanje iz lige je velika sramota za ovog bih velikana, i onda dojde jedna listica i bori se za titulu, daj ba
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi