Van Bommel stiže?

Navijači Milana jedva čekaju da Gattuso ode, ali kada čuju ko će doći...

Edmir Škorić

Trener PSV-a Mark van Bommel jedan je od glavnih kandidata za nasljednika Gennara Gattusa u Milanu.

Nakon očajne sezone, u kojoj je Milan za sada daleko od cilja, a to je plasman u Ligu prvaka, uprava Rossonera bit će prinuđena da potraži novog trenera.

Nekoliko je zvučnih imena u konkurenciji za Gattusovog nasljednika, a sada je La Repubblica objavila da bi umjesto Gattusa mogao da dođe još jedan bivši igrač Rossonera.

Radi se o nekadašnjem reprezentativcu Holandije Van Bommelu, koji je odigrao 50 nastupa za Rossonere od 2011. do 2012. godine, te je osvojio posljednji Scudetto Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako je tek u svojoj prvoj sezoni na čelu PSV-a, 42-godišnjak se bori za titulu s Ajaxom u Erediviziji i evidentno je da ima trenerske kvalitete.

Milan ima običaj da na mjesto trenera dovodi bivše igrače, a ranije su tu funkciju na San Siru osim Gattusa obavljali i Clarence Seedorf te Filippo Inzaghi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.