Italijan se usrećio

Koliko će Balotelli zaraditi za pola godine u Marseilleu? Ako postigne još dva gola...

Mario Balotelli je zimus, nakon perioda neslaganja sa trenerom Nice Patrickom Vieirom, stigao u Marseille i pokazao da i dalje ima šta pokazati na terenu.

Balotellijev transfer je i dalje nepoznanica. Zvanično je Italijan stigao na Velodrome kao slobodan igrač, ali su francuski mediji dugo nagađali kako je zapravo došlo do raskida ugovora sa Nicom, te da li je i kako Marseille nešto platio.

Ono što je izašlo u javnost odmah pod Balotellijevom dolasku na Velodrome jesu detalji njegovog ugovora sa Marseilleom.

Francuski velikan je bogatim uslovima "namamio" Balotellija u svoje redove, ali je sa nestašnim Italijanom potpisan tek kratkoročni ugovor - do kraja sezone.

Mario Balotelli bi tako za šest mjeseci na Velodromeu mogao ukupno zaraditi 5.4 miliona eura.

Prezicnije, Marseille je Balotelliju za pola godine odlučio platiti četiri miliona eura kroz plate, te dodatnih 1.4 miliona eura kroz bonuse.

U Balotellijev ugovor je uključena dodatna klauzula, pa će Italijan zaraditi dodatnih 600.000 eura ukoliko do kraja sezone postigne 10 golova.

Mario je od svog dolaska u Marseille postigao osam golova, pa je jako blizu da do kraja sezone aktivira ovu klauzulu.

To nije sve. Ukoliko ispuni "ciljeve iz oblasti etike i performansi", inkasiraće još 800.000 eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nije loša zarada za pola godine posla, složit ćete se.

Treba dodati da se špekuliše da Mario Balotelli želi ostati u Marseilleu, a ostaje da se vidi da li će mu klub sa Velodromea ponuditi dugoročni ugovor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.