Vaha sa Nantesom srušio Marseille i udaljio ga od evropskih takmičenja
Nantes je večeras iznenadio Marseille

Nantes je stigao do četvrte pobjede zaredom u prvenstvu

Vaha sa Nantesom srušio Marseille i udaljio ga od evropskih takmičenja

S. Pašalić

Marseille je u 34. kolu francuskog prvenstva ugostio na svom terenu ekipu Nantesa i izgubio rezutatom 2:1.

Ekipa Rudija Garcije je pobjedom u ovoj utakmici željela održati korak sa St. Etienneom koji je danas pobjedom protiv Toulouseom od 2:0 pobjegao Marseilleu na pet bodova.

Ipak, stvari su loše krenule po Marseille nakon što je u 22. minuti Moutoussamy doveo goste u vodstvo od 1:0. Domaći su međutim samo tri minute kasnije stigli do izjednačenja nakon što je Mario Balotelli postigao gol za 1:1.

Početkom drugog poluvremena ekipa Vahida Halilhodžića je ponovo došla do vodstva kada je Girotto u 50. minuti pogodio za 2:1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Trener Marseillea je nakon toga napravio i neke izmjene te krenuo po preokret, ali njegova ekipa ipak nije uspijevala postići gol ekipi Nantesa tako da je na kraju završilo 2:1 za goste.

Marseille je tako ostao na 5. mjestu sa 54 boda i sada ima minimalne šanse da osigura mjesto za Evropa ligu naredne sezone s obzirom da St. Etienne na 4. mjestu ima 59 bodova, a Lyon na 3. mjestu ima 62 boda.

Top Komentari

gumenakita
Vahide majstore,gospodine!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi