Legendarni stoper Manchester Uniteda

Vidić postaje trener, već ima ponudu za posao

Nekadašnji defanzivac Manchester Uniteda Nemanja Vidić odlučan je u namjerama da postane fudbalski trener. 

Otkako je stavio tačku na igračku karijeru, Vidić (37) se najčešće može vidjeti u ulozi ambasadora Manchester Uniteda, međutim vrlo brzo bi mogao uskočiti u trenersko odijelo jer bi u narednim mjesecima trebao da dobije licencu.

Da mu je cilj okušati se u novoj ulozi nagovijestio je Vidić još 2016. godine.

"Volio bih biti trener, to je ono o čemu razmišljam. Želim posjetiti neke dobre trenere i napraviti nešto u budućnosti u tom poslu", izjavio je proslavljeni srbijanski fudbaler.

Završni kurs za dobijanje UEFA-ine Pro licence Vidić je upisao u Engleskoj i trenutno je najzvučnije ime među polaznicima, među kojima su još David James, Nicky Butt, Steven Reid, James Beattie..., a inostrani mediji špekulišu da će prvi angažman dobiti upravo u Manchester Unitedu s kojim je u prošlosti osvojio sve što se moglo osvojiti.

Vidić bi trebao dobiti mjesto u stručnom štabu Manchester Uniteda, tačnije bio bi desna ruka menadžera Ole Gunnara Solskjaera, a pregovori s potpredsjednikom kluba Edom Woodwardom su u završnoj fazi.

Špekuliše se također kako će od legendi Manchester Uniteda posao na Old Traffordu dobiti još Rio Ferdinand i Darren Fletcher, ali za njih se funkcije još traže.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je u pitanju Vidić, on je za Manchester United igrao u razdoblju od 2006. do 2014. godine i u dresu Crvenih đavola je odigrao ukupno 300 utakmica. Pritom je postigao 21 pogodak i upisao pet asistencija.

Kroz karijeru je Vidić još nastupao za Crvenu zvezdu, Spartak iz Moskve i Inter.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.