Dugogodišnji član velikana iz Minhena mogao bi tokom ljeta dobro razmisliti o tome hoće li ostati u klubu (Foto: EPA)

Dobio ponude iz drugih zemalja

Thomas Müller razmišlja o odlasku iz Bayerna

Midhat Šljivak

Thomas Müller ozbiljno razmišlja o napuštanju minhenskog Bayerna.

Kako navodi njemački magazin Kicker, Müller nije zadovoljan ulogom kod trenera Nike Kovača i razmišlja o odlasku iz kluba.

Ovaj 29-godišnji fudbaler već ima neke ozbiljne ponude na stolu. Kicker tvrdi da ga u svojim redovima žele Inter i Milan, ali i neki klubovi iz engleske Premier lige.

Ako se i desi da Müller napusti Bayern, to će mu biti prvo iskustvo izvan njemačkog fudbala. Kompletnu karijeru je ovaj ofanzivac proveo u Minhhenu, ali možda je konačno došlo vrijeme za rastanak.

Sigurno je da će napadač Bayerna ozbiljno razmotriti ponude koje stižu. Odnos sa Kovačem nije baš najbolji i možda je vrijeme da sreću potraži negdje drugo.

Thomas Müller je 2008. godine postao član prvog tima. Tokom 11 godina boravka u bavarskom velikanu odigrao je 481 meč i postigao je 185 golova.

Ipak, njegova uloga na terenu u posljednje vrijeme sve je manja. Glavne uloge igraju neki drugi igrači i to je ono što najviše smeta Mülleru, koji je sa Bayernom osvojio apsolutno sve.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tim iz Minhena je za ljeto najavio određene promjene u ekipi. Već su potpisali dvojicu francuskih reprezentativaca Benjamina Pavarda i Lucasa Hernandeza, a pojačanja će biti još.

Treba također istaći da će nakon dugogodišnjeg boravka u Minhenu klub napustiti Franck Ribery i Arjen Robben.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.