Bayernu na raspolaganju još 230 miliona eura za pojačanja
Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić će tokom ljeta imati pune ruke posla u angažovanju novih fudbalera (Foto: EPA)

Ko će završiti na Allianz Areni?

Bayernu na raspolaganju još 230 miliona eura za pojačanja

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern će u narednoj sezoni imati poprilično izmijenjen sastav.

Nakon više od desetljeća minhenski klub napuštaju Arjen Roben i Franck Ribery, a očekuje se da će ekipu napustiti još neki fudbaleri.

Bavarci su veća osigurali potpise dvojice fudbalera za narednu sezonu. Novi igrači velikana iz Minhena su reprezentativci Francuske Benjamin Pavard i Lucas Hernandez za čije su usluge platili ukupno 118 miliona eura.

Međutim, na ovoj cifri se potrošnja prvaka Njemačke neće završiti. Kako navodi Bild, Bayern na raspolaganju ima još 230 miliona eura za pojačanja i planiraju taj novac potrošiti do zadnjeg centa.

Nekoliko se fudbalera povezuje sa dolaskom u Minhen, ali je Bild otkrio imena trojice koji bi mogli završni na Allianz Areni. To su Timo Werner (RB Leipzig), Callum Hudson-Odoi (Chelsea) i Kai Havertz (Bayer Leverkusen).

Upravo bi se na ovu trojicu fudbalera mogla potrošiti preostala 230 miliona. Najskuplji od spomenutih fudbalera je Havertz za kojeg Bayer traži čak 114 miliona eura, nešto jeftiniji je Werner kojeg Leipzig prodaje za 70 miliona, dok je na stolu Chelseaja ponuda za Hudsona-Odoija od 46 miliona eura.

Vrlo je moguće da Bayern neće uspjeti da dovede sva tri fudbalera. Ipak, spremni su uložiti novac u prave igrače, a vidjet ćemo ko će se pokazati kao istinsko pojačanje za ovaj tim.

Prethodnih godina ulaganja nisu bila velika. Međutim, došlo je vrijeme kada se jednostavno mora trošiti kako bi se bilo konkurentno, a Bayern na raspolaganju ima zaista ogromna sredstva.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tim iz Minhena je jedan od rijetkih u svijetu koji nema nijednog centa dugovanja. To su uspjeli zahvaljujući fantastičnim poslovnim odlukama, pa sada mogu da troše koliko žele.

Naravno, i potrošnja će biti u granicama dozvoljenog, pa Bayern sigurno neće biti u prevelikim gubicima zbog ulaganja u tim.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi