Zbog propusta u organizaciji

Disciplinska komisija N/FSBiH imala pune ruke posla: Kažnjeni Zrinjski, Sarajevo, Željezničar...

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kažnjavala je klubove zbog propusta u organizaciji tokom 26., 27. i 28. kola Premijer lige BiH. 

Najgore je prošao mostarski Zrinjski koji će u kasu Saveza zbog pirotehnike vlastitih navijača morati uplatiti 8.000 KM. Zrinjski je kažnjen sa 5.500 KM zbog pirotehnike na meču protiv Željezničara, sa 1.500 zbog pirotehnike na meču protiv Slobode i sa 1.000 KM zbog istog problema tokom gostovanja Širokom Brijegu.

Sarajevo je kažnjeno sa ukupno 5.500 KM. Zbog pirotehnike protiv Širokog Brijega kazna iznosi 4.500 KM, a dodatnih 1.000 KM je izrečeno zbog kazne na susretu protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Kažnjena je i Sloboda i to zbog propusta na utakmici protiv Sarajeva, a kazna iznosi 1.000 KM. Također, loše vijesti stigle su i za Željezničar koji će zbog pirotehnike navijača u susretu protiv Širokog Brijega biti kažnjen sa 2.500 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo, Disciplinska komisija kaznila je i trenera Tuzla Cityja Mirzu Varešanovića koji će zbog nesportskog ponašanja u duelu protiv Radnika morati da plati 500 KM kazne.

Široki Brijeg i Čelik kažnjeni su sa po 500 KM zbog crvenih kartona koje su dobili njihovi fudbaleri Dino Ćorić i Anel Dedić. Ćorić je suspendovan na jednu, a Dedić na dvije utakmice. Prvotimac Čelika uz to je kažnjen i sa 1.000 KM.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.