Odlazak je sve izvjesniji

Današnji potez Zidanea jasan je znak da više ne računa na veliku zvijezdu

Admin Čaušević

Zinedine Zidane je iznenadio sve listom pozvanih igrača za sutrašnji duel s Villarealom. 

Francuski stručnjak za okršaj sa Žutom podmornicom nije pozvao Garetha Balea što je jasan znak da više ne računa na usluge Velšanina.

Bale je odigrao razočaravajuću partiju protiv Raya Vallecana, a i veza između publike na Santiago Bernabeu stadionu je "pukla" nakon što je ovaj ofanzivac odigrao veoma lošu sezonu.

"Ja sam trener i ja trebam sastaviti tim, donijeti odluke, a igrač treba trenirati i igrati. Igrači znaju gdje se nalaze i kakvu odgovornost nose. Želim najbolje od svih igrača", Zidaneov je odgovor na pitanje o Baleu na press-konferenciji kojim je izbjegao dati jasne indicije o statusu velškog fudbalera.

Na tribinama će ostati Dani Ceballos i Luka Modrić. Izostanak Ceballosa nije iznenađenje obzirom da Zizou više na njega ne računa, dok će Modrić odmarati i treći uzastopni duel.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.