Nisu doživjeli poraz na putu do titule

Prvaci bez poraza: Na listi je i Dinamo, a ove sezone je to uspjelo samo jednom klubu

Edmir Škorić

Od početka 90-ih godina, pa do danas 10 klubova uspjelo je da osvoji domaće prvenstvo bez izgubljene utakmice.

Ove sezone to je uspjelo samo nogometašima PAOK-a koji su postali prvaci Grčke bez da su upisali ijedan poraz.

Tim iz Soluna je u 30 kola ostvario čak 26 pobjeda i četiri remija, a iza sebe je ostavio Olympiakos, koji je imao pet bodova manje na kraju.

U sezoni 2016/17 bez poraza su titule osvojili Celtic u Škotskoj, te Kopenhagen u Danskoj, a u sezoni 2014/15 Dinamo je neporažen osvojio HNL, a Dynamo Kijev ukrajinsko prevnstvo. Tada je Dinamo igrao 36 mečeva i nije izgubio, a Ukrajinci na 26 mečeva nisu poraženi.

U sezoni 2012/13 je Porto bez poraza bio prvak Portugala, a sezonu ranije Juventus u Italiji nije poražen u 38 mečeva. Arsenal je s Wengerom u sezoni 2003/04 harao Engleskom i prvak ej bio sa 38 mečeva bez poraza.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U sezoni 1994/95 je Ajax titulu osvojio u Holandiji, također bez izgubljenog meča, a Bešiktaš u sezoni 1991/92 u Turskoj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.