Tužba dobila epilog: Na Maksimiru iznenađeni odlukom o Hasiću

Dinamo tužio porodicu bh. fudbalera

Tužba dobila epilog: Na Maksimiru iznenađeni odlukom o Hasiću

Tužba koju je krajem prošle godine uložilo vodstvo Dinama za 'prevaru' Ajdina Hasića dobila je svoj epilog. 

Podsjetimo, 17-godišnji bh. fudbaler je slovio za jednu od najvećih Dinamovih nada. Klub s Maksimira mu je nudio produženje saradnje, a kako je Ajdin maloljetan, ugovor je trebao potpisati otac kojem su iz Dinama na kućnu adresu poslali dva ugovora - prvi o raskidu aktuelnog i drugi, novi ugovor.

Na kraju je navodno Hasićev otac potpisao samo onaj o raskidu, čime je juniorski reprezentativac naše zemlje postao slobodan igrač i ujedno jedan od najtraženijih mladih fudbalera na tržištu. U licitaciju za njegove usluge su se bili uključili brojni klubovi poput Borussije, Reala, zatim Juventusa, no pobjedu je na kraju odnio Bešiktaš s kojim bi trebao potpisati ugovor čim napuni 18 godina.

S ovakvim raspletom na Maksimiru se nisu pomirili, pogotovo jer se radi o igraču na kojem su trebali u budućnosti zaraditi milione, a nakon uložene prekršajne prijave protiv Hasićevih roditelja sada je stigao i odgovor iz DORH-a.

Hrvatski mediji prenose kako je DORH (Državno odvjetništvo) odbacio Dinamovu prijavu u kojoj je obrazloženo da nije postojao nikakav dogovor u novom ugovoru, te da je Dinamo s Hasićem valjano i zakonito raskinuo ugovor.

Iako to nije bio naveden kao službeni razlog, nakon neviđenog propusta Tomislav Svetina je smijenjen s mjesta dopredsjednika kluba i člana Uprave.

"Teror je krenuo nakon što se javio Real"

Svoju stranu priče nedavno je iznijela i Hasićeva majka Sazbera, koja je objasnila šta je presudilo da se porodica spakuje i odluči na odlazak iz Zagreba.

"Više stvari nam je smetalo, ali najveća stvar koja nam je smetala jeste ta da se nama stalno sugerisalo da Ajdin potpiše menadžerski ugovor s ljudima bliskim Zdravku Mamiću govoreći nam neprestano da će Ajdin imati kompletnu zaštitu i brigu o Dinamu ako pristanemo potpisati za dotične menadžere. Mi na to nismo htjeli pristati i to je jedan od osnovnih razloga zbog čega smo otišli iz Dinama. Dakako, uz činjenicu da u klubu nisu vjerovali u naše dijete kao igrača.“

U međuvremenu se javio i veliki Real...

"Istina je ta da nakon što smo raskinuli ugovor s Dinamom, iz kluba su nam nekoliko dana kasnije javili da je Real Madrid pokazao interes i da bismo trebali doći u klub da pričamo o tome. Mi smo to odbili, jer s Dinamom smo prethodno raskinuli ugovor i tada nakon toga počinje teror i napad kluba prema našoj porodici. Nismo vjerovali da će nam nakon raskida raditi takve stvari. Zato smo nakon svih ovih događanja angažovali advokata Radića iz Splita da nam pruži pravnu pomoć."

U cijelu priču se uključio i Zdravko Mamić. Otišao je u Banoviće, tačnije do rudnika u kojem radi Ajdinov otac, ali njegov put je bio uzaludan. Vratio se neobavljena posla.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Izzy
Šuplja vam priča, očekujte takvu i budućnost svog djeteta. Pohlepa je čudo
8 4
*p!p!t@*
I tako je uništena jedna karijera...
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi