Graeme Souness rekao nešto što će se pamtiti

Samo jedna rečenica je objasnila oba polufinalna duela Lige prvaka

Midhat Šljivak

Prethodne dvije noći donijele su zaista čudesan fudbal i ludilo kakvo može donijeti samo najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Iako su bili otpisani, Liverpool i Tottenham su napravili čuda protiv Barcelone i Ajaxa i na kraju će oni u Madridu 1. juna igrati za naslov prvaka Evrope.

Liverpool je uspio da 'okrene' zaostatak od 0:3 protiv Barcelone i pobjedom na Anfieldu od 4:0 prošao je u finale, dok je Tottenham u Amsterdamu u drugom poluvremenu postigao tri gola i eliminisao je Ajax.

Dvije čudesne noći mogu stati u samo jednu rečenicu koju je izrekao legendarni škotski fudbaler i menadžer Graeme Souness.

"Nikada više nećemo imati ovakva polufinala dvije noći zaredom, kao što smo ih imali ove sezone", istakao je Souness.

I zaista je teško očekivati da se ovakve čudesne noći ponove u narednim godinama. To je nerealno očekivati, ali svakako da svi željno čekamo šta će se dešavati u narednim godinama.

Pravo je zadovoljstvo bilo gledati većinu ovosezonskih utakmica Lige prvaka. Šlag su bile utakmice polufinala, a sada je došao red da saznamo i ko je najbolji tim Evrope.

Liverpool i Tottenham će o tome odlučiti 1. juna u Madridu na stadionu Wanda Metropolitano, a vidjet ćemo ko će na kraju podići pehar.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mi se svakako nadamo da će fudbal i neizvjesnost biti na nivou duela kakve smo gledali u prethodnih nekoliko sedmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.