Sve je dogovoreno, Portugalac se vraća na Maksimir

Dinamo u narednim danima dobija prvo pojačanje

Samir Mlaćo

Dinamo će u narednim danima dobiti novo pojačanje.  Naime, 29-gdišnji Portugalac Ivo Pinto vratit će se u redove hrvatskog prvaka.

Danas bi trebao stići u Zagreb na završne pregovore, te potpisati ugovor.

Pinto je već ranije dvije i pol godine boravio u Dinamu, te upisao 112 nastupa, a zatim je otišao u engleski Norwich za tri miliona eura.

Sa ovim klubom izborio je i Premiership, a ugovor mu je istekao i odlučio se sada vratiti u Dinamo.

Ranije je Pinto nosio dres Rio Ave, Cluja, Leirie, Porta, Covilhe, Boaviste, a u Engleskoj se zaista naigrao. Upisao je u posljednjoj sezoni tek šest nastupa u svim takmičenjima.

Kada su odlasci iz Dinama u pitanju, spominje se da će Maksimir napustiti bh. internacionalac Izet Hajrović.

Ko dolazi, a ko odlazi?

Kako navode Sportske novosti trener Dinama Nenad Bjelica je bacio oko na napadača belgijskog Saint–Gilloisea i desnog beka francuskog Metza. U pitanju su Youssoufou Niakate i Ivan Balliu, čija se vrijednost prema Transfermarktu procjenjuje na milion eura, a obojica su prilična nepoznanica za ovdašnju javnost.

Uzimajući u obzir kako je Bjelica birao prošle sezone, nema dvojbe kako se radi o igračima koji bi mogli biti pojačanja, jer je Osječanin dokazao kvalitetu svog skautiranja dovodeći Dilavera, Kadziora...

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sportske novosti također navode kako pregovori s pomenutim dvojcem još nisu otpočeti, ali sama činjenica da su na radaru trenera Dinama znači da bi se u konačnici mogli i dogoditi, pogotovo jer Zagrepčani imaju velikih evropskih ambicija sljedeće sezone.

Kada su u pitanju eventualni odlasci, na izlaznim je vratima 21-godišnji Lovro Majer koji se zbog problema s povredama ove sezone nije mnogo naigrao. Za njegove usluge se interesuje Bešiktaš, a interesovanje su pokazali još neki klubovi iz Španije i Francuske. Navodno su Modri spremni ga pustiti, uz, naravno, adekvatnu odštetu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.