Prvaci bez poraza: Na listi je i Dinamo, a ove sezone je to uspjelo samo jednom klubu

Nisu doživjeli poraz na putu do titule

Prvaci bez poraza: Na listi je i Dinamo, a ove sezone je to uspjelo samo jednom klubu

E. Škorić

Od početka 90-ih godina, pa do danas 10 klubova uspjelo je da osvoji domaće prvenstvo bez izgubljene utakmice.

Ove sezone to je uspjelo samo nogometašima PAOK-a koji su postali prvaci Grčke bez da su upisali ijedan poraz.

Tim iz Soluna je u 30 kola ostvario čak 26 pobjeda i četiri remija, a iza sebe je ostavio Olympiakos, koji je imao pet bodova manje na kraju.

U sezoni 2016/17 bez poraza su titule osvojili Celtic u Škotskoj, te Kopenhagen u Danskoj, a u sezoni 2014/15 Dinamo je neporažen osvojio HNL, a Dynamo Kijev ukrajinsko prevnstvo. Tada je Dinamo igrao 36 mečeva i nije izgubio, a Ukrajinci na 26 mečeva nisu poraženi.

U sezoni 2012/13 je Porto bez poraza bio prvak Portugala, a sezonu ranije Juventus u Italiji nije poražen u 38 mečeva. Arsenal je s Wengerom u sezoni 2003/04 harao Engleskom i prvak ej bio sa 38 mečeva bez poraza.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U sezoni 1994/95 je Ajax titulu osvojio u Holandiji, također bez izgubljenog meča, a Bešiktaš u sezoni 1991/92 u Turskoj.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi